Brein verspreidt de brochure in een oplage van 7500 onder Nederlandse bedrijven en instellingen. Ook is het mogelijk om de 12 pagina's tellende folder via de site van Brein te bekijken.

Volgens Brein vormt het illegaal uitwisselen van muziek, films en software op de werkplek een toenemend probleem. "De snelheid van corporate internetverbindingen ligt in de regel vele malen hoger dan thuisaansluitingen en de werkplek biedt daarom een ideale omgeving voor illegale uitwisseling", stelt de organisatie. "Ook wordt regelmatig handel in gekopieerde cd's en dvd's onder personeel geconstateerd, waarvoor de faciliteiten en tijd van de werkgever worden misbruikt."

"Een werknemer die het computernetwerk van het bedrijf misbruikt om muziek- of filmbestanden uit te wisselen of op de werkvloer kopietjes verkoopt, verkwanselt werktijd en stelt het bedrijf bloot aan juridische- en veiligheidsrisico's", aldus Tim Kuik, directeur van Brein.

In de brochure staat onder meer een voorbeeldmemo die werkgevers naar hun personeel kunnen sturen. "Werknemers mogen kopieën van auteursrechtelijk beschermde werken niet op computers, netwerken en andere media, eigendom van [naam bedrijf of organisatie] plaatsen. Ook verspreiding van deze werken via het Internet of het uitwisselen van bestanden horen hierbij", staat er in het voorbeeldbericht.