Dit alles tot grote tevredenheid van Brein voorman Tim Kuik. "Weer een illegale usenet indexeerder eraf, TwilightNZB met bijna 175.000 leden", twittert hij triomfantelijk. Later valt de tweede: "En nog een eraf: FTA met bijna 140.000 gebruikers, tussenscore 730.000 gebruikers die allemaal voor legaal aanbod kunnen gaan."

De sites zelf geven allebei inderdaad aan na een sommatie van Brein te zijn gestopt. "Naar aanleiding van een sommatie van Brein is deze website niet langer beschikbaar", meldt TwilightNZB. FTA wijst op de uitspraken van de rechter: "Dit is onder meer door de rechtbank en het gerechtshof in Den Haag in een procedure tussen Eyeworks en FTD. Wij zullen ons aan deze uitspraken houden."

Stoppen

Naast de door Kuik aangehaalde fora stoppen NZBKingdom, ShrekNZB en Dutch Binaries Program met het plaatsen van spots op hun sites. ShrekNZB is al offline en plaatst een korte verklaring. "Website offline, door Stichting Brein is alle informatie verwijderd en niet meer bruikbaar", luidt de boodschap.

NZBKingdom is op dit moment wel nog in de lucht, maar uit berichten in de chatbox blijkt dat dat om 16.00 uur vanmiddag ook voorbij is. Via het GoT-forum blijkt ook dat het Dutch Binaries Program stopt met het plaatsen van spots. Het forum blijft wel open voor toekomstplannen, meldt de beheerder.

Kuik zei al eerder tegen Webwereld nog de nodige FTD-achtige fora op de korrel te hebben. Er zijn in ieder geval 15 sites aangeschreven, welke dat zijn wil Brein niet kwijt.