Brein bezocht de 33-jarige verdachte woensdagavond thuis. Hij onderhield de site Blacktorrent waarop ongeveer 4500 gebruikers met links naar meer dan driehonderd muziek- en filmbestanden stonden, aldus de auteursrechtenorganisatie.

De man is geen onbekende voor Brein. In 2002 werd hij al veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur vanwege cd- en dvd-piraterij. Ook ondertekende hij een onthoudingsverklaring met een boetebeding van 500 euro per illegale kopie tegen toekomstige piraterij.

Brein ontdekte vorig jaar dat de man zijn activiteiten voortzette onder de naam Zerocool. Toen ook deze in november vorig jaar werd opgedoekt, verhuisde hij naar een andere provider en ging de Bittorrentsite verder onder de naam Blacktorrent.

Stichting Brein verzamelt nu bewijzen om een boete van meer dan 50.000 euro op te eisen. Volgens Brein is hier sprake van een 'hardnekkige recidivist'. "We zien dan ook geen enkele reden om af te zien van het innen van een verschuldigde boete", stelt Tim Kuik, directeur van stichting Brein.

Releases4u

Los van de actie van stichting Brein heeft de Amerikaanse Entertainment Software Association (ESA) deze week de Nederlandse site Releases4u.net uit de lucht gehaald, zo meldt persbureau ANP.

De ESA trad hierbij op uit naam van een reeks gamesfabrikanten. Op Releases4u stonden zogenoemde ed2k-links naar plaatsen waar mensen films, muziek en software konden downloaden.

Ook Releases4u is geen vreemde voor de auteursrechtenorganisaties. In december 2004 werd de site door de FIOD-ECD uit de lucht gehaald. Op 14 december 2005, precies een jaar na de actie van de FIOD-ECD, was de site weer terug online.