Volgens de auteursrechtenorganisatie had Dikkedonder.nl ongeveer zesduizend gebruikers en heeft de site voor zeker 200.000 euro aan schade veroorzaakt. Dit probeert de stichting te verhalen door beslag te leggen op de servers, de auto en de bankrekening van de beheerder.

De beheerder van Dikkedonder.nl meldt op zijn site 'dat ze alle apparatuur die in verband stonden met de server in beslagen hebben genomen'. "De server waar de tracker op draaide is ook weg. De gezelligste tracker van Nederland is nu verleden tijd."

Eerder deze week werd al Bittorrent-site Nlexperience.com uit de lucht gehaald. Deze Bittorrent-site had volgens Brein ongeveer tienduizend geregistreerde gebruikers. Nlexperience.com werd eerder al een keer afgesloten door Brein. De eigenaar verhuisde de site toen naar een Russische provider.

Brein heeft nu zestien van dergelijke Bittorrent-sites gesommeerd te stoppen. Tegen enkele sites lopen nog onderzoeken. Dit houdt onder meer in dat Brein bij de hostingprovider de naw-gegevens van de eigenaar van sites opeist.