Het betreft onder andere de websites torrentsplanet.com, easytorrent.eu, wijdoenhetanders.net en stiekemdebeste.dyndns.org, aldus Brein in een verklaring. In totaal werden de sites volgens de stichting bezocht door tienduizenden geregistreerde gebruikers. Door toedoen van Brein zijn er het afgelopen jaar in totaal 103 van dergelijke sites offline gehaald.

Naast het afsluiten van de websites wil Brein tevens de persoonsgegevens van de sitehouder en de zwaarste uploaders. Behalve het tekenen van een onthoudingsverklaring, wil Brein verder dat zij schadevergoeding betalen voor de door hen aangerichte schade.

Voor het opvragen van de naw-gegevens van de zware uploaders, beroept Brein zich op de uitspraak van de voorzieningenrechter eind augustus in een rechtszaak tegen kabelaar UPC. Volgens het kabelbedrijf bestond er 'gerede twijfel' die het doorspelen van de identiteit van de uploader aan Brein niet rechtvaardigde. De rechter heeft het bezwaar van UPC van de hand gewezen, waardoor de kabelmaatschappij verplicht werd om de gegevens aan Brein te verstrekken.

Of Brein nu ook de naw-gegevens van de uploaders in handen krijgt is nog de vraag. Diverse internetproviders gaven tegenover Webwereld aan dat de UPC-zaak te specifiek was om één-op-één te kunnen doortrekken naar andere providers.

"Het vonnis is heel specifiek gericht op een UPC-specifieke situatie. Mocht een dergelijk verzoek (om naw-gegevens – red.) bij ons binnenkomen, dan moeten we, afhankelijk van de specifieke situatie en het materiaal dat Brein aanlevert, een beoordeling doen", verklaarde Simon Hania van Xs4all destijds tegenover Webwereld.