Torrentit.com, dat voorheen ook bekend was als 123torrents.com, werd onderhouden door een 20-jarige man uit Helmond. Op de site werden torrent-links aangeboden voor het downloaden van films, muziek en games. Volgens Brein had de site ongeveer 27.000 gebruikers.

Op last van Stichting Brein is de verdachte deze week gestopt met zijn site. Ook wil Brein dat hij een onthoudingsverklaring tekent waarin de verdachte belooft nooit meer dergelijke activiteiten te ondernemen. Doet hij dat wel dan riskeert hij een boete van 20.000 euro per dag.

Omdat het niet de eerste keer is dat de Helmonder door Brein uit de lucht is gehaald, stapt de auteursrechtenorganisatie mogelijk nog naar de rechter om een schadevergoeding te eisen. De veroorzaakte schade loopt snel op tot tienduizenden euro's, meent Brein.

De Bittorrent-site van de 20-jarige Helmonder werd in november 2005 op last van Brein uit de lucht gehaald. Volgens Brein is de verdachte vervolgens doorgegaan via een provider in Maleisi├ź. "Dat was niet verstandig, want bij volharding investeren wij er juist extra in om de daders volledig aansprakelijk te houden", verklaart Tim Kuik, directeur van stichting Brein.

Stichting Brein heeft naar eigen zeggen negentig Bittorrent-sites in het vizier waarvan de helft inmiddels tot stoppen is gemaand. Deze sites zouden gezamenlijk ruim 400.000 gebruikers hebben gehad. Volgens Kuik komen uitwisseldiensten als Edonkey ook opnieuw aan de beurt. "Daarnaast breiden we onze handhaving uit naar nieuwsgroepen die illegaal auteursrechtelijk beschermde werken aanbieden."