Dutchnova had volgens Brein 25.000 geregistreerde gebruikers. De stichting wil dat de site-eigenaren stoppen met het aanbieden van torrent-links en wil dat zij de namen en adressen van de voornaamste uploaders overdragen. Tevens wil de stichting inzage in de financiële handel en wandel van de sites. Brein wil een schadevergoeding van de grotere inbreukmakers.

Op de Dutchnova-site valt te lezen dat de hostingprovider een brief heeft ontvangen van Brein, waarna de site offline is gehaald. "Absolute onjuistheden en intimidatie", reageert het team achter de site in de verklaring.

Tim Kuik van Brein heeft groot vertrouwen in het verwerven van de adresgegevens: "In de praktijk staan service providers deze gegevens aan ons af wanneer inbreuk aannemelijk is, zeker sinds uitspraak van de Hoge Raad in de zaak Lycos-Pessers."

De zaak waar Kuik naar verwijst is in 2003 aangespannen door de Tilburgse postzegelhandelaar en advocaat Augustinus Pessers tegen Lycos. Pessers verkocht op eBay postzegels. Nadat hij op een gratis website van een Lycos-klant werd beschuldigd van fraude, spande hij een kort geding aan om achter de naam en het adres van deze persoon te komen. De zaak kwam zelfs bij de Hoge Raad die in het voordeel van de filatelist beslistte.