Stichting BREIN heeft via de deurwaarder beslag laten leggen op de Triodos-bankrekening van Tristan Pol, die de Pirate Bay-proxy Kuiken.co beheert. Dat meldt GeenStijl.nl, die ook correspondentie tussen de bank en Pol publiceerde. Tim Kuik, directeur van BREIN, bevestigt de actie tegenover Webwereld en meldt dat ook het PayPal-account van Pol is bevroren vanwege de claims van de anti-piraterij stichting.

BREIN kan in elk geval 20.000 euro vorderen omdat de dwangsom van het ex-parte verbod inmiddels het maximum heeft bereikt. Mogelijk staat de teller zelfs al boven de twee ton, omdat Pol mogelijk niet heeft voldaan aan een eerder verbod uit juli vorig jaar. Voorlopig houdt BREIN het bij 20.000, meldt Kuik, al vindt hij wel dat Pol niet aan het eerste ex-parte verbod heeft voldaan omdat de site nu redirect naar een ander proxy. “Maar daarover kun je twisten."

Beslag op gedoneerd geld

Pol begon een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor proceskosten. BREIN is namelijk een ook een bodemzaak tegen hem begonnen, omdat hij zijn proxies niet uit de lucht haalt. Voor zijn actie is ruim 7,5 duizend euro gedoneerd.

Of BREIN ook beslag heeft gelegd op deze gedoneerde tegoeden, weet Kuik niet zeker. “We hebben beslag laten leggen op de die rekeningen, dus is er een kans dat daar ook geld van die actie bijzit." Het is niet bekend hoeveel geld op de Triodos en PayPal-rekeningen staat. Pol was niet direct bereikbaar voor commentaar.