Brein heeft de beheerders van de website een brief gestuurd, waarin wordt geëist dat alle verwijzingen naar content van de bij Brein aangesloten leden wordt verwijderd. Bovendien moet er een verklaring van Brein pontificaal op de website worden geplaatst en ze moeten een anti-piraterijverklaring tekenen, waarin wordt gesteld dat er een dwangsom staat op het in de toekomst “onrechtmatig handelen jegens Brein en haar aangeslotenen”.

In de verklaring staat dat die dwangsom 500 euro bedraagt per dag dat de site niet heeft voldaan aan de eisen van Brein. Daarnaast dreigt Brein nog met schadevergoedingen en winstafdracht. Verder wil Brein weten welke omzet en winst de site heeft gedraaid. Bij de site zouden 1600 leden zijn aangesloten die ieder 1,30 euro per maand betalen.

Op slot gooien helpt niet

De gebruikers betalen de beheerders sinds de rechtbank in Haarlem heeft besloten dat de site FTD onrechtmatig handelde. Na de FTD-uitspraak besloten de beheerders van Nzbspy hun site op slot te gooien voor nieuwe leden en een maandbedrag van 1,30 euro aan de bestaande leden te vragen. Verder krijgt Nzbspy inkomsten uit advertenties.

Brein haalt in de brief fijntjes naar voren dat niet alleen FTD, maar ook Ftn2day, Ftaclub, Twilightnzb en Crosspost al aan de sommaties van de stichting hebben voldaan.