De piraterijbestrijder wilde UPC via een kort geding dwingen om de namen van drie 'zware uploaders' van auteursrechtelijk beschermde bestanden te achterhalen.

Het kort geding diende gisteren, maar inmiddels had Brein de naw-gegevens van twee uploaders al achterhaald via documenten die UPC ten behoeve van het kort geding had aangeleverd. Inzet van het kort geding is daarmee nog slechts het achterhalen van de gegevens van de derde uploader, zo meldt dagblad Trouw.

UPC liet dinsdag nog weten geen namen aan Brein te willen verstrekken, maar dat standpunt bleek achterhaald doordat de namen al in de juridische documenten aanwezig waren. 'Eens gegeven, blijft gegeven', redeneert Brein en de rechter stemde hier dinsdag tijdens het kort geding mee in. Brein-directeur Tim Kuik verklaarde tegenover Trouw dat UPC tijdens de zitting nog geprobeerd heeft de namen in te trekken.

Kuik gaf ook aan dat Brein zich voorlopig nog niet richt op de kleinschalige uploader. Tegelijkertijd benadrukte hij dat p2p-gebruikers die wekelijks één of twee films uitwisselen, al in de categorie 'zeer zwaar' vallen.