Een week nadat bekend werd dat torrentsite The Pirate Bay een nieuw IP-adres in gebruik heeft genomen slaat stichting BREIN terug met een ex parte verbod voor de weigerende providers KPN, UPC, Tele2 en T-Mobile.

Ex parte verbod

Eerder deze week sommeerde BREIN de providers om het IP-adres te blokkeren, maar alle vier weigerden zonder rechterlijk bevel.

Dat bevel is er nu. Vrijdagmiddag oordeelde de Haagse rechter Peter Blok, die ook het vonnis van 10 mei uitsprak, dat de vier providers ook de toegang tot het IP-adres 194.71.107.80 moeten blokkeren voor hun abonnees (zie ex parte beschikking onderaan).

Dwangsommen

Op dat IP-adres draait immers onmiskenbaar ook The Pirate Bay, betoogde BREIN succesvol voor de rechter. KPN had bij de rechtbank nog een soort preventief verweer ingediend, een zogenaamde grijsmakingsbrief, maar dat heeft niet mogen baten.

Als de isp's niet binnen drie werkdagen ook het nieuwe IP-adres blokkeren, dreigen dwangsommen van 10.000 euro per dag of dagdeel.

UPC en Tele2 blokkeren inmiddels de andere IP-adressen en domeinen uit het vonnis van 10 mei, KPN en T-Mobile zullen dit vanaf dinsdagochtend doen.

Ex Parte Tegen KPN, UPC, Tele2, T-Mobile