Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken lapt het regeringsbeleid om Internet Explorer 6 te blijven gebruiken aan haar laars. Dat meldt de Britse technieuws site TechEye op basis van een uitspraak van een medewerker van het ministerie. Het ministerie begint met voorbereidingen om al haar werkstations te ontdoen van de negen jaar oude browser en Internet Explorer 8 te installeren. Het ministerie kan nog geen indicatie geven over de termijn waarop zij overstapt.

Niet minder veilig

Het is de vraag of andere Britse overheidsdiensten meegaan met het ministerie van Binnenlandse Zaken. In augustus stelde de Britse regering nog dat de overheid vast zou houden aan Internet Explorer 6 omdat een overstap naar Internet Explorer 8 te duur was en teveel werk zou kosten. Bovendien stelde de overheid destijds dat er geen bewijs was dat Internet Explorer 6 met de laatste patches minder veilig was dan Internet Explorer 8.

Schuldbekentenis

De regering gaf deze verklaring als reactie op een petitie die iemand gestart had. De starter van die petitie wilde slechts dat de Britse overheid het voorbeeld van Frankrijk en Duitsland zou volgen en het gebruik van de verouderde browser zou ontraden. De regering negeerde dat volgens de initiatiefnemer van de petitie omdat het op een schuldbekentenis zou lijken omdat zij zelf nog IE6 gebruiken.

De overheid kreeg daarmee veel kritiek van beveiligingsbedrijven en zelfs Microsoft, dat gebruikers al langer aanraadt om de overstap naar Internet Explorer 8 te maken.