Per 1 januari tellen alle muziekdownloads in Engeland mee als verkopen, dus ook die van artiesten die nooit een cd of iets dergelijks hebben uitgebracht. Dit geldt overigens nog steeds alleen voor door de industrie erkende downloadsites.

Zanger en bassist van de band Joe Murphy denkt dat deze regels 'echt talent' weer een grotere kans heeft, omdat een platencontract niet perse noodzakelijk is. Toch is het volgens Murphy nog niet makkelijk om voor elkaar te krijgen dat mensen zomaar muziek downloaden en ervoor betalen. "Het lukt ons aardig, omdat we erg groot zijn op Myspace, dus we hebben via internet veel reclame voor onszelf gemaakt", aldus Murphy.

De band is al zeven jaar bij elkaar en heeft diverse fans via internet en in het livecircuit. Murphy hoopt dat ze door middel van de muziekdownloads een plaats in de top 40 kunnen halen. Gebaseerd op de muziekverkopen van maandag stond Koopa op nummer 17. Er wordt verwacht dat de band volgende week de top 40 binnen zal komen, zo meldt de BBC.