De site myfreeimplants.com doet veel te luchtig over borstvergrotingen. Bovendien wordt een borstvergroting hier ten onrechte voorgespiegeld als een besluit dat je hele leven zal veranderen, klaagt de BAAPS.

Volgens de vereniging van plastische chirurgie worden vrouwen door deze website door site verleid om mee te doen. Op myfreeimplants.com kunnen vrouwen een profiel bijhouden en foto's van zichzelf plaatsen. De site probeert zoveel mogelijk mannen zover te krijgen dat ze geld doneren om de borstvergroting te betalen.

Mannen die geld doneren krijgen toegang tot alle profielen van vrouwen. Ze kunnen berichten naar de vrouwen sturen en ook kunnen ze foto's van hun favoriete vrouw op bestelling krijgen, klaagt de BAAPS.

De president van de BAAPS, Douglas McGeorge, reageert vol afschuw op de site. "Het is een ongepaste manier om iemand iets te laten besluiten. Dit moet eigenlijk een serieuze beslissing zijn die door een goed geïnformeerde patiënt wordt genomen."

Volgens McGeorge worden de kandidaten medisch niet goed begeleid en kan dat leiden tot teleurstellingen en kan het zelfs gezondheidsrisico's opleveren.

Een andere medewerker van de BAAPS zegt dat hij de 'circusachtige sfeer' rond plastische chirurgie afstotend vond. "Dit is echt behoorlijk schokkend."