De webmaster, een 26-jarige inwoner van Cheltenham in Gloucestershire, is afgelopen donderdag gearresteerd in zijn woonplaats, omdat hij met de site inbreuk op copyrightwetgeving mogelijk zou maken. Zijn site is uit de lucht gehaald, maar hij is zelf inmiddels voorlopig weer op vrije voeten gesteld. Dit bericht de Engelse antipiraterij-organisatie Federation Against Copyright Theft (Fact).

Volgens Fact bevatte de site links naar films die illegaal met een camera in de bioscoop zijn gekopieerd. Ook stonden er links naar tv-programma's die illegaal waren verspreid. De actie werd uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse piraterijbestrijders BREIN. Deze hebben de in Nederland gevestigde hostingprovider Leaseweb verzocht de site uit de lucht te halen.

Online wordt de actie tegen de link-site fel bekritiseerd. In zijn blog suggereert Jack Schofield, ict-redacteur van de Britse krant Guardian, dat de politiemannen van Gloucestershire beter hadden kunnen aankloppen bij de schatrijke oprichters van Google. Zij bieden immers nog veel meer links naar illegale content op hun eigen videodienst YouTube. "Loop ik straks ook het risico in de bak te belanden, als ik rechtstreeks doorlink naar een YouTube-filmpje?", vraagt Schofield zich af.