BBC News attendeerde de school op het filmpje. De leerling was op het filmpje duidelijk herkenbaar in beeld. Het hoofd van de school vertelt tegenover de BBC dat het incident een dag voordat de jongen en zijn familie geëmigreerd zijn naar Canada heeft plaatsgevonden.

In de clip is te zien dat de jongen een steen door een schoolraam gooit en wordt aangemoedigd door klasgenoten.

Ondanks de emigratie is de school van plan toch contact op te nemen met de familie. De andere leerlingen op het filmpje die herkenbaar waren, zijn al door de school op het matje geroepen.

Het hoofd van de school Gordon Cunningham vindt niet alleen het vandalisme op zich verwerpelijk, maar ook het feit dat het op een internetsite is gezet. Op de website heeft de jongen bovendien geschreven dat hij het gedaan had, omdat de leraar dit in zijn ogen verdiende.

Chris Keates van een docentenvereniging vindt dit soort gedrag absoluut onacceptabel. Daarnaast betreurt hij het dat tegenwoordig dergelijke filmpjes zonder enige moeite of controle op internet geplaatst kunnen worden. "Daardoor wordt dit soort gedrag aangemoedigd, het is vijftien minuten bekendheid", aldus Keates.

Inmiddels is het filmpje van de internetpagina verwijderd.