Groot-Brittannië had eind 2005 de meeste breedbandaansluitingen in Europa: 9,8 miljoen. Daarmee streven de Britten de voormalige nummer één Frankrijk (9,7 miljoen breedbandaansluitingen) voorbij, zo schat het onderzoeksbureau Point Topic. Het grootste land van Europa, Duitsland, staat op de derde plaats met 8,4 miljoen aansluitingen.

Point Topic baseert de schatting op de cijfers over de eerste negen maanden van 2005. In de eerste drie kwartalen kreeg Frankrijk er 2,2 miljoen breedbandaansluitingen bij, terwijl het aantal breedbandverbindingen in Groot-Brittannië met 2,8 miljoen toenam. Point Topic gaat ervan uit dat deze trend zich heeft doorgezet en dat de Britten de Fransen daarom in het laatste kwartaal van 2005 voorbijgestreefd zijn.

Nederland had in het derde kwartaal de hoogste breedbandpenetratie van Europa. Volgens Point Topic had in september 54,1 procent van de Nederlandse huishoudens de beschikking over breedband. Per honderd inwoners zijn er in Nederland circa 24 breedbandaansluitingen. Alleen Hong Kong en Zuid-Korea scoren iets hoger.