De British Board of Film Classification denkt dat kinderen erbij zijn gebaat als websites worden voorzien van een pictogram voor wie de site geschikt is, zo schrijft de Britse krant The Times.

De organisatie stelt voor om een vrijwillige classificatie voor websites in het leven te roepen, zoals die ook bekend is voor films en games. "We krijgen regelmatig te maken met online materiaal met zeer expliciete beelden, extreme pornografische beelden, of andere content die niet is bestemd voor een bepaalde doelgroep. Daar is interventie duidelijk nodig."

Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (Nicam), bekend van de Nederlandse Kijkwijzer, is op zich voorstander van het idee. Nu wordt vooral audiovisueel materiaal van een Kijkwijzer-advies voorzien. Dit gebeurt door mensen van de audio- videobedrijven zelf die door de Nicam zijn opgeleid tot codeur.

Voor websites ligt een dergelijk classificatie best lastig, weet een woordvoerster van het Nicam. "Wanneer classificeer je bijvoorbeeld een site? Eenmalig of elke dag? En beoordeel je dan de site in zijn geheel of pagina's afzonderlijk?" Het Nicam denkt dat het nog wel even zal duren voordat het in Nederland zo ver is omdat het technische verhaal ingewikkeld is.