Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt de Bobby van de toekomst en heeft een paar opvallende items op de wenslijst, ontdekte The Guardian na een geslaagde WOB.

Grafenen uniform is bullitproof

De agent van de toekomst moet een exoskelet dragen, met daaroverheen een grafenen uniform dat bestand is tegen kogels. Daarnaast heeft de agent-van-de-toekomst allerlei draagbare technologie, zoals een op een bril lijkende headset die data opneemt, verzendt en ontvangt.

The Guardian heeft via een WOB-procedure een presentatie opgevraagd bij Binnenlandse Zaken, waarbij de technologiedirecteur van het ministerie aan bedrijven uitlegde hoe de toekomstige RoboCop eruit moet zien.

Harder lopen door exoskelet

De agent heeft een skeletachtige constructie aan zijn benen om harder te lopen en minder vermoeid te raken, een data/camerabril en een smartwatch. Via de bril kan gebruik worden gemaakt van situationele data, zoals een omgevingsoverzicht, tweets en filmpjes over de situatie die door omstanders op social media worden geplaatst en info vanuit de meldkamer.