Papermaster heeft een roerige periode ahcter de rug. Eerst kwam hij door zijn overgang van IBM naar Apple in een rechtszaak terecht, omdat zijn oud-werkgever hem beschuldigde van overtreding van het anti-concurrentiebeding. Hij zou waardevolle informatie meenemen naar Apple over IBM’s chipontwikkeling voor mobiele apparaten.

Na maanden onenigheid werd die zaak uiteindelijk door Apple geschikt. Papermaster is vervolgens op 24 april 2009 daadwerkelijk aan de slag gegaan als nieuwe chef van de Apple's afdeling voor de iPad, iPod en iPhone. Zijn carrière bij Apple duurde echter niet lang.

Publicitaire nachtmerrie

Steve Jobs is niet echt gewend aan tegenslag en ‘antennagate’ was dan ook een publicitaire nachtmerrie voor Apple. Het ontwerp van de iPhone 4 waarin de signaalontvangst in sommige gevallen uitviel, was tot stand gekomen onder leiding van Papermaster. Jobs deed zijn best om de publicitaire schade beperkt te houden. Het incident had weinig tot geen effect op de verkoopcijfers.

Nadat Papermaster begin augustus van dit jaar vertrok, doken al snel berichten op dat 'antennagate' niet de enige oorzaak was van zijn snelle vertrek. Het was slechts de laatste druppel. Papermaster zou niet kunnen wennen aan de cultuur bij Apple, die volledig anders is dan bij IBM. Hij zou tevens niet de creatieve denker zijn die Apple nodig heeft, maar meer een delegerende manager.

Chips voor switches

Blijkbaar heeft Cisco wel een man als Papermaster nodig. Hij wordt als vice-president de leider van Cisco’s Silicon Switching Technology Group, die chips maakt voor de Nexus 7000- and Catalyst-netwerkswitches.