De nieuwwaarde van deze producten wordt geschat op ruim 8 miljoen dollar, dat heeft de organisatie vrijdag meegedeeld. Hoeveel illegale software voorgaande jaren op veilingsites is aangetroffen, is niet bekend omdat er niet eerder zo'n onderzoek is uitgevoerd, zo vertelt een woordvoerster van de BSA desgevraagd.

Volgens de BSA kleven er risico's aan het via veilingsites kopen van illegale software. "Bedrijven die software via een veilingsite aanschaffen, moeten zich realiseren dat de kans op het aanschaffen van illegale software groot is. Illegale software biedt veelal niet de functionaliteit en voordelen van een legale versie", waarschuwt Jacco Brand, BSA-voorzitter in de Benelux. "Ook is het mogelijk dat bedrijven via op veilingsites gekochte software ongemerkt virussen, Trojaanse paarden of spyware op hun netwerk installeren."

De BSA, ook wel eens de 'softwarepolitie' genoemd, is een organisatie die zich hard maakt voor de strijd tegen het gebruik van illegale software. In Nederland is naar schatting 29 procent van de gebruikte software illegaal.