De provider, zo bleek op een persbijeenkomst in Amsterdam van de Business Software Alliance, weigert als enige provider in Nederland om op te treden tegen gebruikers die in de rubriek Vraag & Aanbod adverteren met illegale software. Volgens Joris Lensink, de 'huisadvocaat' van de BSA, reageert de Nederlandse provider niet op verzoeken om overleg met de belangenclub van grote softwareproducenten. Volgens Lensink is voor de BSA "de grens bereikt", hoewel de organisatie nog steeds hoopt op een vergelijk.

Ook in de gratis advertentierubrieken van andere providers prijken regelmatig aanbiedingen van illegaal gekopieerde applicaties en spelletjes: maar deze worden weggehaald zodra de BSA aan de bel hangt. Bij Planet Internet heeft de vroegere directie verantwoordelijkheid voor de advertenties van softwarepiraten steeds van de hand gewezen met het argument dat de provider slechts een doorgeefluik is.

Op de bijeenkomst in Amsterdam deed de BSA de resultaten uit de doeken van een onderzoek naar de handel in illegale software op CD-Recordables. De handel is al zo ver gevorderd dat je op het Internet zelf een CD-ROM met de gewenste software kunt samenstellen, die daarna door de aanbieder wordt gebrand en onder rembours via de PTT wordt verstuurd, aldus de BSA. Tijdens het onderzoek heeft de politie de afgelopen zes maanden invallen gedaan bij 20 producenten en aanbieders van compilatie-CD-R's. Deze maand werden 20 aanbieders opgerold: daarbij werden 7600 schijven met programma's ingenomen. Ook vandaag werden bij drie softwarepiraten beslag gelegd op CD's en de apparatuur om ze te maken.

In de eerste helft van dit jaar waren er 230 mensen of groepjes actief, die op regelmatige basis illegale software aanboden. Dat gebeurde in 85 procent van de gevallen via het Internet. De meeste compilatie-CD's worden voor rond de 50 piek aangeboden, terwijl de winkelwaarde van de software die er op staat rond de 7500 gulden bewaart. De BSA gaat er van uit dat tien procent van die software wel zou zijn aangeschaft als de piraten niet zouden bestaan: de softwareproducenten houden hun verliezen op 62 miljoen per jaar.

Bij het vorige halfjaarlijkse onderzoek bracht de BSA de illegale handel in 'zilveren' CD's in kaart, waarbij duizenden tot tienduizenden kopieën worden verkocht van een enkele CD, die onder namen als 'Twilight', 'Legacy' en 'Crazy Bytes' in omloop worden gebracht (zie BSA jaagt op illegale schijf). De komende maand zullen de copybusters van de alliance hun aandacht weer op deze 'zilveren' handel richten.