Dat meldt de BBC vandaag. Inmiddels heeft BT 4000 mensen op straat gezet en daar komen tot maart volgend jaar nog eens 6000 mensen bij.

Niet alleen de Britse werknemers zullen zonder werk komen te zitten. BT heeft werknemers in 53 landen, waaronder ook in Nederland. In de Benelux zijn zo'n 2200 mensen werkzaam bij BT. In totaal werken voor de telecomreus wereldwijd rond de 160.000 mensen.

Slanker

Volgens de CEO van BT, Ian Livingston, heeft de ontslagronde niks te maken met de huidige economische situatie. 'We willen gewoon wat slanker worden,' zo zei hij tegenover de BBC. Het nieuws valt samen met de mindere derde kwartaalcijfers. Het bedrijf zag een daling in opbrengsten van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Maar in combinatie met het nieuws van de aangekondigde ontslagen zorgde de cijfers 's ochtends voor een stijging in de aandelen van BT met 12 procent op de beurs van Londen.

Of er ook mensen op straat komen te staan in Nederland, is vooralsnog onduidelijk. BT Benelux was niet bereikbaar voor commentaar.