Het aanbod is een van de maatregelen die BT neemt om te bezuinigen. Ook krijgt het personeel een bonus van 1.000 pond als ze akkoord gaan met een parttime dienstverband. Ouders krijgen in die regeling de kans om hun werkuren af stemmen op schooluren, om meer tijd met hun kinderen te verpozen.

Een BT-woordvoerder laat de BBC weten dat dit een "progressieve manier van kostenbesparing tijdens een recessie" is die valt te prefereren boven een ontslagronde.

Nederland

De woordvoerder van BT Benelux laat weten dat de verlofaanbiedingen alleen van toepassing op de BT Group organisatie in Groot-Brittanni├ź, en dus niet in Nederland. "De maatregelen zijn gericht op het behoud van personeel in economisch mindere tijden, ontslagen te voorkomen, en - op een innovatieve manier - kosten te besparen."

In mei maakte BT bekend dat er wereldwijd 15.000 banen moeten verdwijnen bij de telecomgigant. Ook in Nederland worden banen geschrapt. BT Benelux meldt op de eigen site dat er 2.200 mensen werkzaam zijn bij de afdeling Benelux. BT had in maart 2009 wereldwijd ongeveer 147.000 werknemers in 170 landen.

Volgens de woordvoerder van BT Benelux neemt het management nog dit jaar stappen om het aantal medewerkers in de regio Benelux te reduceren. "De meerderheid van de reductie zal worden bereikt door een plan waarin ook mogelijkheden tot het opnieuw inzetten van medewerkers, natuurlijk verloop en het uitbesteden van niet-kernactiviteiten zijn opgenomen. BT geeft verder geen details vrij over de plannen per land of regio. Deze reductie zal naar verwachting eind dit jaar zijn afgerond."

Update: reactie woordvoerder BT Benelux toegevoegd.