De definitieve versie van 1.5 staat gepland voor november of december dit jaar. De nieuwe browser belooft sneller surfen dankzij slimmere cache-methoden en efficiëntere verwerking van webpagina's. Tabbladen kunnen binnen een venster verplaatst worden door te slepen, om zo meerdere pagina's te ordenen.

Op het gebied van veiligheid heeft de testversie van de webbladeraar een automatische update-functie. Hierdoor hoeft er geen nieuwere versie gedownload te worden, maar kan een eventueel lek gepatcht worden.

De patches worden op de achtergrond binnengehaald, zodat het surfen niet vertraagd wordt. Een grote verbetering is dat de patches niet de instellingen van de extensies van de gebruiker vernaggelen, iets wat momenteel nog wel het geval is. Zoals bekend is ook de popup-blocker verbeterd en wordt Mac OS X beter ondersteund.

Het team achter de populaire webbrowser zit niet stil: voor volgend jaar staat de introductie van Firefox 2.0 gepland.

Veel gebruikers hebben inmiddels de browser ontdekt. Microsoft domineerde de markt voor browsers met zijn webbladeraar Internet Explorer. Sinds de introductie van de open source-browser Firefox is het marktaandeel gegroeid tot tussen de 7 en 8 procent. Het aantal actieve gebruikers ligt naar eigen zeggen ergens tussen de 40 en 50 miljoen mensen.