Het Windows Home Server team heeft aangekondigd binnen twee weken de 'powerpack' voor Windows Home Server vrij tegen voor publieke bètatest.

De update zal behalve een aantal verbeteringen ook de langverwachte fix voor de 'data corruptie bug' bevatten. Door een fout in de software kunnen bestanden verminkt raken wanneer deze direct op direct op de server bewerkt worden.

Het Windows Home Server team verwacht de powerpack 'vroeg in de maand juni' te zullen uitleveren. Wel is volgens het team een uitgebreide test nodig. Microsoft noemt dan ook nog geen datum wanneer de definitieve versie van de update voor Windows Home Server gereed zal zijn.

Geen gelukkige start

Windows Home Server beleeft geen gelukkige start. In het product zijn sinds de start veel fouten ontdekt waaronder kritische. Microsoft heeft veel kritiek geoogst van zowel verkopers als kopers van Windows Home Server. Beide partijen verwijten Microsoft dat het een product heeft uitgebracht dat onvoldoende ontwikkeld en getest is. Kopers zijn bovendien gefrustreerd dat gegevens op de 'server' niet veilig blijken te zijn.

Ook de ontwikkeling van de update, door Microsoft 'powerpack' genoemd, levert nieuwe problemen op. Vorige week nog moest Todd Headrick, hoofd marketing bij Microsoft voor Windows Home Server bekennen dat de mogelijkheid de gegevens op de Home Server op een externe schijf te backuppen, uit de powerpack is gehaald. Hoewel veelgevraagd lukt het Microsoft nog niet de hiervoor bedachte oplossing zonder conflicten te laten samenwerken met andere delen van de software.