Op de site Petition Online zijn enkele bètatesters een petitie gestart die inmiddels door 37 personen is ondertekend. "Doel van deze petitie is de ontwikkeling van Vista weer op het juiste spoor te krijgen", zo valt er op de site te lezen. "Wat wij simpelweg willen, is meer communicatie en snellere reacties."

Diverse personen die claimen bètatesters te zijn, roepen anderen via hun blog op de petitie te ondertekenen, zoals Kristan Kenney en ene 'Chris123NT'. "Vista wordt niet getest zoals het getest zou moeten worden, met name op het gebied van compatibiliteit met randapparatuur. Om dat goed te kunnen testen heb je bètatesters nodig. Teken de petitie als je meer 'builds' en een betere communicatie wil", aldus Chris op zijn blog.

Microsoft Nederland is vooralsnog niet onder de indruk van de petitie: "Vergeleken met andere petities op deze site, krijgt deze weinig ondersteuning. Slechts '37 people signed'. Dat is geen groot draagvlak. Microsoft Nederland kan zich ook niet vinden in de petitie. Via de zogeheten CTP builds worden regelmatig testversies beschikbaar gesteld. Het blijft moeilijk om te bepalen hoe de response vanuit de ontwikkelteams zich verhoudt tot eerdere bèta's."