Dat blijkt uit een onderzoek onder 6000 Amerikaanse ict-managers. Van de managers zegt 60 procent dat zij binnen hun eigen bedrijf het budget voor ict-ontwikkeling ziet toenemen. Ongeveer een kwart van de respondenten geeft aan dat het softwarebudget, in vergelijking met vorig jaar, zelfs met meer dan 10 procent is toegenomen. Het onderzoek onder de beslissingsmakers is in opdracht van consultancybureau SoftServe gedaan.

‘Voorschot op het herstel’

“Ondanks berichten over wereldwijde economische onzekerheid en verwarring, nemen veel bedrijven een voorschot op het herstel door te investeren in meer bedrijfskritische softwareontwikkeling”, zegt directeur Taras Kytsmey van SoftServe. Hij ziet de meeste van de initiatieven die ontplooid worden, terugkomen in projectmanagement. Volgens Kytsmey wordt dit jaar efficiënter ontwikkeld, wat voor de betrokken bedrijven mogelijk leidt tot een hogere investeringswaarde.

Een andere bevinding uit het onderzoek is dat 38 procent van de managers softwareontwikkeling uitbesteedt. De meeste van hen (67 procent) kijken naar de andere kant van de oceaan. India is daarbij het populairst, gevolgd door de Oekraïne en China op de gedeelde tweede plaats. Ook andere Oost-Europese landen blijven in de smaak vallen, vermeldt het onderzoek.

Sharepoint verslaat Oracle en SAP

Daarnaast wordt volgens het rapport een meerderheid van de applicaties (51 procent) tegenwoordig voor een online omgeving ontwikkeld en kiezen de meesten voor Microsoft Dynamics/Sharepoint (42 procent) als meest gebruikte raamwerk. Oracle (38 procent) en SAP (29 procent) volgen op korte afstand.

Het onderzoek is gehouden in de periode van april tot juni dit jaar. Aan het onderzoek deden professionals van onafhankelijke softwarebedrijven mee, maar ook de managers van grote bedrijven en het mkb waren ruim in de populatie vertegenwoordigd.