Bug Labs had de modulaire hardware al eerder aangekondigd, maar heeft nu ook foto's van het product vrijgegeven. Centraal in het concept staat de Bugbase, een Linux-pc ter grootte van een iPhone, waarop maximaal vier modules aangesloten kunnen worden.

Deze draait op een ARM-processor met 128 MB RAM en is voorzien van Wi-Fi en MPEG4-software. CEO Peter Semmelhack werd geïnspireerd door Lego Mindstorms: "Gebruikers zouden in staat moeten zijn om onderdelen toe te voegen en te verwijderen, zonder dat het apparaat vastloopt. De onderdelen moeten er aantrekkelijk uitzien, leuk om mee te spelen".

De meegeleverde open source-software herkent modules zodra ze worden bevestigd op een van de vier beschikbare uitbreidingspoorten. Extra modules zijn bijvoorbeeld lcd-schermen, gps-ontvangers, digitale camera's en bewegingssensoren. Elke module heeft een eigen ip-adres en kan ook op afstand aangestuurd worden, met software die gebruikers in de ontwikkelomgeving Eclipse zelf kunnen schrijven.

Bug Labs is van plan om ongeveer honderd hardwaremodules uit te brengen. Voor begin 2008 zijn onder andere een toetsenbord, tweede display en audio-interface gepland. Ontwerpers en kunstenaars kunnen ook in eigen beheer modules ontwikkelen. Als de Bug-hardware later dit jaar beschikbaar komt zal een startpakket enkele honderden euro's kosten.