De nieuwe site van het Witte Huis, www.whitehouse.gov, kampte de eerste uren met de nodige bugs, rapporteert Cnet. Nog voordat Obama de eed had afgelegd, stond op de vernieuwde site van het Witte Huis reeds dat de Democraat al president was geworden. Dat was te vroeg.

De link naar de tekst van de toespraak van Obama leverde een uur na het uitspreken van de rede nog een blanco pagina op. Ook waren sommige fotobijschriften verkeerd en werkte de zoekfunctie nog niet goed, stelde Cnet vast.

Op de nieuwe Witte Huis-site staat ook een weblog, maar reageren op berichten is vooralsnog niet mogelijk. Op de pagina over het technologiebeleid staat dat de nieuwe regering van Obama voorstander is van netneutraliteit, het promoten van internetfilters voor kinderen zonder dat dit tot censuur leidt en het herzien van auteurs- en patentrechten.

Online dringen

De inauguratie van Obama zorgde ook voor een stormloop op sites waar live beelden werden gestreamd van de plechtigheid. CNN.com haalde dinsdag een recordaantal kijkers op zijn live streams, bijna 19 miljoen waarvan op het hoogtepunt 1,3 miljoen gelijktijdige streams. Door de drukte zette CNN sommige bezoekers in een virtuele wachtrij, constateerde PCWorld.

Het internetverkeer in Amerika steeg met 60 procent toen Obama met zijn toespraak begon, meldde het bedrijf Akamai, dat aan diverse grote mediasites 'noodhosting' verkoopt. Dinsdag zou volgens Akamai voor wat betreft het totale internetverkeer wereldwijd op plek vijf van de lijst drukste dagen terechtkomen. De drukste dag was de Amerikaanse verkiezingsdag in november vorig jaar.

Mobiele telefoondekking was door de drukte bij het evenement in Washington ook instabiel, berichtte CNN. En volgens microblogdienst Twitter werden vijf keer meer berichten dan normaal de wereld ingestuurd tijdens de inauguratie.