Rijkaart staat naar eigen zeggen te juichen als het maandenlang pijpenstelen regent, zo verklaart hij in een interview met de Volkskrant. "Tenminste als ondernemer", voegt de 37-jarige oprichter eraantoe.

Buienradar.nl zal volgens Rijkaart echter pas volgend jaar rendabel zijn. De inkomsten haalt Rijkaart met zijn bedrijf Boom bv uit de site Beurs.nl die hij met zijn partners oprichtte. Toch loopt buienradar.nl door de aanhoudende regen als een trein de laatste weken.

In de verregende maand juni trok de site ongeveer drie miljoen bezoekers, zo meldt de Volkskrant. Rijkaart schrijft het succes, naast het slechte weer, toe aan de eenvoud van de site, die bewegende radarbeelden laat zien. Voor deze beelden betaalt Rijkaart jaarlijks twee ton aan het KNMI, dat de beelden maakt.

Ondertussen kijken weerbedrijven met lede ogen toe hoe Buienradar.nl, dat afhankelijk is van advertentie-inkomsten, profiteert van de radarbeelden. "Wij lieten abonnees betalen voor de radarbeelden, die ons bijna een miljoen euro kosten", verklaart Meteo Consult-directeur Harry Otten. Meteo Consult is ondertussen ook gratis radarbeelden gaan aanbieden via Weer.nl. De site trok in juni 850.000 bezoekers.

Meteo Consult is overigens van mening dat Buienradar.nl de licentieovereenkomst schendt, door de radarbeelden te delen met andere sites. "Hoewel wij een duurdere licentie hebben, mogen wij minder", aldus Otten. Het bedrijf heeft inmiddels een klacht ingediend bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.