Buienradar is de enige nieuwe binnenkomer in de top tien, zo blijkt uit de jaarlijkse lijst van onderzoeksbureau Multiscope. De weersite stijgt van de 67ste plek naar de vijfde.

Hyves zet opmars door

Verder wordt er vooral stuivertje gewisseld tussen de vaste waarden in het Nederlandse internetlandschap. Buienradar is niet eens de snelste stijger, met deze eer gaat het Nederlandse YouTube-domein aan de haal. De videosite stijgt van plek 93 naar de zestiende plaats. Google is nog steeds de onbetwiste nummer een met een bereik van 92 procent van de Nederlandse internetgebruikers.

Vriendennetwerk Hyves zet zijn opmars van vorig jaar door. De site stormde toen de top twintig binnen en stoot nu door naar de derde plaats die vorig jaar nog bezet werd door Marktplaats dat nu genoegen moet nemen met de vierde plaats.

Startpagina zakt weg

De opvallendste verschuiving in de top tien is het kelderen van het bereik van Startpagina dat sinds 2005 een stevige tweede plek wist vast te houden. Nu moet het startportaal genoegen nemen met een negende plaats.

Nieuwssite Nu.nl verliest zijn top tien positie en daalt drie plekken van de tiende plaats naar de dertiende. Verder dalen ook Marktplaats.nl, Msn.com,Postbank.nl en Web-log.nl licht.

Nieuw in de top 20

Nieuw in de top 20 zijn Rabobank.nl Telegraaf.nl Anwb.nl en Vistaprint.nl. Deze domeinen vielen vorig jaar nog net buiten de top twintig. Rtl.nl, Kpn.com en Zylomgames.nl verliezen hun positie in de top twintig.

Msn.nl, Hotmail.com en Planet.nl zijn uit de lijst geschrapt. Msn.nl valt nu onder het .com domein dat op de zevende plek staat in de ranglijst. Het Hotmail-domein is onder Live.com geschoven. En Planet.nl is opgeheven door KPN en linkt sinds juli door naar KPNVandaag.nl