James Carville is een voormalige campagnevoerder van Clinton, die volgens The Montgomery County Ledger volgende maand voor de rechter moet verschijnen wegens mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. In de krant wordt de politie van Rockville, waar Carville met zijn vrouw woont, geciteerd die meldt dat de politieke raadgever tijdens een echtelijke ruzie tien dagen geleden volledig door het lint ging. Hij zou een geweerschot hebben afgevuurd op de zitbank, een mes in de muur hebben gegooid en zijn vrouw hebben geslagen.

Een sappig verhaal, zeker gezien de penible toestand waarin Carvilles vroegere baas zich op dit moment bevindt. Er is echter een probleem: de The Montgomery County Ledger bestaat niet.

Dat kleine detail is in elk geval over het hoofd gezien door een lokaal radiostation, dat het bericht uit de non-krant in een nieuwsgroep aantrof en de ether inslingerde – zonder de bron te checken. Het bericht van de radiozender werd weer opgepikt door andere media en zo zong het verzinsel een tijdje rond. Tot er een journalist een belletje waagde naar de sherrif van Rockville.

Het was voor korpschef Terrance Treschuk het begin van een stroom telefoontjes over de zaak. Hij zegt er zo'n 30 tot 35 te hebben gehad – zelfs van media uit de verste uithoeken van de Verenigde Staten. Zijn boodschap luidt: het bericht is nep, er is nooit iets gebeurd.

Ook anderen ondervinden last van het verzinsel: bijvoorbeeld het dagblad dat Rockville tot zijn distributiegebied rekent, The Montgomery Journal. Dat werd door boze lezers op de vingers getikt omdat de redactie niets over Carville meldde, terwijl het nieuws al op de radio te horen was geweest.