De Werkgeversvereniging ICT, FNV Bondgenoten, CNV Diensten en De Unie hebben eerder deze week een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). Mederwerkers krijgen een loonsverhoging van 1,25 procent en de collectieve prestatiebeloning gaat van 2,05 procent naar 2,3 procent.

Branchevereniging is tevreden

De CAO heeft volgens de branchevereniging Nederland ICT betrekking op circa 25.000 werknemers en heeft opnieuw een looptijd van één jaar. Grote ICT-bedrijven hebben veelal een eigen CAO afgesloten. Daarnaast werken veel bedrijven met individuele arbeidsovereenkomsten of hebben afspraken gemaakt met de ondernemingsraad. In totaal werken er ruim 250.000 mensen bij 550 bedrijven in de Nederlandse ICT-branche.

Nederland ICT (het voormalige ICT~Office) is blij met het geboekte resultaat. “Wij zijn blij dat er nog voor de kerst een resultaat is geboekt. Net als vorig jaar is er gekozen voor een looptijd van één jaar. Iets wat in het licht van de huidige economische omstandigheden niet gek lijkt", meldt woordvoerder Michel van Schie van Nederland ICT aan Webwereld.

Minder dan geëist

De vorige CAO voor de ICT-sector ging op 9 januari 2012 in. Ook toen was het resultaat een licht loonsverhoging, al bleek dat minder dan geëist. De vakbonden zette destijds in op een stijging van 2 tot 3 procent maar kregen volgens FNV Bondgenoten na een moeizaam proces uiteindelijk 1,75 procent. De vakbonden waren vrijdagmiddag allen niet bereikbaar voor commentaar op het nieuwe akkoord. De definitieve CAO-tekst wordt de komende weken uitgewerkt.