De klanten van Capgemini krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor de online kantoorsoftware van Google. Capgemini zal Google Apps Premier Edition aanbieden als 'software-as-a-service' (SaaS), een model voor het online ter beschikking stellen van software. Er hoeft dan geen aparte software op de pc van de gebruiker te worden geïnstalleerd.

Google Apps is een pakket voor kantoorautomatisering en bevat onder meer een tekstverwerker en een agenda. Bedrijven zouden tot nu toe terughoudend zijn in het gebruik van deze online kantoortoepassingen, omdat Google Apps de naam heeft vooral geschikt te zijn voor privégebruik en kleine bedrijven. Nu Capgemini het pakket gaat aanbieden aan zijn klanten en hen bij het gebruik ervan ondersteunt, wordt de stap om op Google Apps over te gaan wellicht kleiner.

Analistenbureau de Burton Group plaatste onlangs vraagtekens bij de geschiktheid van Google Apps voor de zakelijke markt. Het pakket zou te basaal zijn en niet tegemoet komen aan de eisen van veelgebruikers van kantoorsoftware.

Steve Jones, hoofd services oriented architecture bij Capgemini, zei te verwachten dat de grootzakelijke klanten van Capgemini Google Apps vooral zullen gebruiken voor medewerkers die geen eigen desktop hebben, omdat ze bijvoorbeeld in een winkel werken.

SaaS wordt door analisten gezien als een sterke groeimarkt en Capgemini hoopt door dit partnerschap met Google van deze groei te profiteren, zo meldt het bedrijf in een vandaag verschenen persbericht.