De vijftig service oriented architecture (soa)-experts blijven een jaar in Nederland. Daarna haalt Capgemini een nieuwe lichting specialisten uit India. Na hun verblijf in Nederland zullen de Indiase soa-experts hun werk in eigen land weer voortzetten.

Capgemini laat al langer op grote schaal it-werkzaamheden uitvoeren in India. Dat nu nog voornamelijk om eenvoudig it-werk, maar in de toekomst wil de it-dienstverlener ook steeds meer hoogwaardige it-taken naar India verplaatsen.

"Een goede verstandhouding, goed begrip en goede communicatie tussen India en Nederland zijn hierbij van cruciaal belang", stelt Capgemini. Het laten overkomen van Indiase it'ers moet daar aan bijdragen.

"Het project stelt ons in staat om als team te leren samenwerken met Indiase collega's", aldus Peter Groenendaal van Capgemini. "Die samenwerking zal ons in de toekomst in staat stellen een deel van het hoogwaardige werk dat komt kijken bij service oriented architecture-projecten uit te laten voeren in India."

Als het project met Indiase soa-specialisten een succes wordt, overweegt Capgemini om hetzelfde concept ook toe te passen in andere landen met it-talent.