Dit laat Paul Hermelin, hoofd van het bedrijf, weten aan de Financial Times: "Met een omzet van 2,5 miljard dollar, zijn we een belangrijke speler op de markt, maar vervullen we nog geen sleutelrol op de Amerikaanse markt. We hebben verschillende sterke punten in onze portfolio, maar zouden kunnen profiteren van het toevoegen van een aantal andere punten. Met een steeds zwakker wordende dollar en het vertragen van de Amerikaanse economie, zou dit een goed moment kunnen zijn om aankopen te gaan doen. Daarbij speelt soepele integratie van nieuwe aankopen binnen ons bedrijf een grote rol, we gaan geen gigantische aankopen doen."

Naweeën van overname Ernst & Young

Reden voor de beslissing tot het doen van kleinere overnames is het feit dat Capgemini nog steeds de naweeën voelt van de overname van adviesbureau Ernst & Young in 2000. Hermelin was één van de architecten die de deal hebben ontworpen, maar geeft nu toe dat het 'niet de juiste aankoop was op dat moment' en dat de integratie van het bedrijf binnen Capgemini veel langer duurde dan werd verwacht.

Reorganisatie

Hoewel Hermelin van plan is om uit te breiden door middel van nieuwe aankopen, laat hij wel weten dat hij de reorganisatie binnen het bedrijf tegelijkertijd wil versnellen om een eventuele teruggang in de Amerikaanse economie op te kunnen vangen. Capgemini is in de afgelopen jaren veranderd in een bedrijf met voornamelijk Indiase werknemers, om te kunnen concurreren met Indiase bedrijven als Wipro, Infosys en TCS. Het doel van Hermelin is om 45 duizend werknemers (van de in totaal 84 duizend werknemers) tegen 2010 in India te hebben werken. Aan het begin van 2007 werkten er zo'n 20 duizend Indiërs voor het bedrijf, een aantal dat eind 2008 al was toegenomen tot 28 duizend.