- "In de Benelux leven zo'n 75 soorten zoogdieren in het wild. Je ziet ze niet vaak, maar ze zijn er wel. Overal laten ze hun sporen achter: hazen in de polder, vossen in de duinen, reeën in het bos of vleermuizen in de stad, geen landschap of er leeft wel een zoogdiersoort." Om de zoogdieren uit de anonimiteit halen zoekt de Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming (VZZ), samen met vele vrijwilligers, uit hoe en waar ze leven en hoe het met ze gaat, en informeren ze beleidsmakers en geven voorlichting aan geïnteresseerden.
http://www.vzz.nl - Volgens een verontruste Vlaming is de oude Captain Iglo ten prooi gevallen aan de niets en niemand ontziende manipulaties van het mondiale grootkapitaal. "Hij moest tegen zijn wil in op vervroegd pensioen (een echte kapitein sterft op zijn schip) en werd vervangen door een belachelijke Get Readyfiguurtje", zo fulmineert hij. Op een speciale webhalte kun je een online petitie tekenen om bij de diepvrieskapitalisten te protesteren tegen dit onrecht.
http://members.nbci.com/captainiglo/Nl/main.html - This is how it feels is de titel van de vijfde Biënnale Gelderland die nog tot en met 13 mei is te zien in het Nijmeegse museum Het Valkhof. Beeldend kunstenaar en curator Gerd Borkelmann uit Kleve in Duitsland inviteerde 25 kunstenaars die werk vervaardigen met een 'zekere open structuur'.
http://www.biennalegelderland.nl - Het is vaak een bron van ergernis op kantoor als je kunt ruiken dat je collega de vorige dag iets heeft gegeten dat leidt tot een overproductie van lichaamsgassen die altijd een uitweg langs jouw neusgaten schijnen te zoeken. Teneinde de lucht op de werkplek op te klaren kun je nu een schetenfilter bestellen dat kunstig een stoelkussen is ingebouwd.
http://www.flatulence-filter.com/ - Voor Cyber Kids:
Lambiek is de oudste stripwinkel van ons land. Het Nederlandse gedeelte van de Lambiek-site bestaat uit drie delen: de Nederlandse Stripgeschiedenis, een uniek online naslagwerk, de exposities, waarop diverse virtuele exposities zijn te bewonderen en info over Lambiek. De Lambiek Comiclopedia, is een Engelstalig overzicht van biografiën vanstriptekenaars en voorbeelden van hun werk.
http://www.lambiek.net