Huisspotter.nl is een nieuwe sms-dienst die op 11 november startte. Team Fourward, het bedrijf achter Carspotter.nl, eiste vrijdag bij de voorzieningenrechter in Arnhem een dwangsom van 10.000 euro voor iedere dag dat Huisspotter actief is onder die naam.

Ook vindt Fourward dat de site moet stoppen met het gebruik van de slagzin 'Even huisspotten en je weet het'. Fourward stelt dat Carspotter zijn tv-spotje, website en slogans heeft gekopieerd, aldus De Telegraaf. Het bedrijf gebruikte deze zomer al de reclameleus 'Even carspotten en je weet het'. Beide diensten sturen per keer twee sms'je van 1,50 euro per sms.

Storing

Carspotter biedt onder meer prijzen van auto's op basis van kenteken. Huisspotter doet hetzelfde voor woningen op basis van postcode en huisnummer. Huisspotter kampte de eerste dagen na de lancering met een storing. Team Fourward claimt ook schade te lijden doordat de dienstverlening van Huisspotter zo gebrekkig zou zijn.

Volgens Huisspotter-oprichter Ron van Veldhoven kampte de site alleen vlak na de start met technische problemen door het grote aantal bezoekers. "De eerste vier dagen hadden we veertigduizend bezoekers", vertelt Van Veldhoven aan Webwereld.

Hij zegt niet onder de indruk te zijn van het kort geding. "Ik vind bovendien dat Carspotter helemaal geen concurrent is. Beide sites gaan over andere onderwerpen, het snijdt elkaar niet." Team Fourward wilde maandag niet reageren.

Zuka.nl

Van Veldhoven van Huisspotter is ook oprichter van de huizenzoeksite Zuka.nl. Hij probeerde eind vorig jaar concurrent Funda.nl te kopen. Maar Funda was van het overnamebod niet gediend.

Van Veldhoven was in de jaren negentig oprichter van Vero Telemarketing, een belkantoor dat onder meer de omstreden leenconstructie Legio Lease promootte.

Grote tv-campagne

De commercials van Huisspotter waren afgelopen maand te zien op SBS6, Net 5 en Veronica. "We hebben 230 spotjes uitgezonden, onder andere rond het programma Popstars. Deze maand gaan we er weer 200 uitzenden", vertelt Van Veldhoven. Hij zegt dat het vanaf volgende week ook mogelijk is om via Huisspotter te zoeken door niet alleen de postcode maar ook alleen straatnaam en nummer te sturen.