In deze vorige week in de grote landelijke dagbladen geplaatste advertentie zetten Casema (Wanadoo), UPC (Chello) en Essent (@Home) zich samen af tegen adsl-dienst Mxstream. Volgens de Consumentenbond wordt de indruk gewekt dat internet via de kabel bij Wanadoo veel sneller is dan in werkelijkheid het geval is.

Vorige week eiste de bond al rectificatie. Casema is hier echter niet op ingegaan. Vandaar dat de rechtszaak wordt doorgezet. Het kort geding dient binnenkort bij de rechtbank in Den Haag, aldus de Consumentenbond in een persbericht.

De drie bedrijven gaven in de advertentie aan dat zij gemiddeld een snelheid behalen tot 180 kB/s. "Wanadoo haalt deze snelheid echter volstrekt niet", stelt de bond. Wanadoo Premium zou niet verder komen dan een snelheid van 60 kB/s. "Zelfs deze dure variant van de internetdienst van Casema is dus in werkelijkheid een factor drie lager dan wat in de advertentie wordt aangegeven."

De Consumentenbond eist dat Casema in overleg een paginagrote advertentie plaatst in dezelfde media waarin de oorspronkelijke advertentie heeft gestaan en waarin Casema het geschetste beeld van supersnel internet rechtzet.