- De Rhedense Schaapskudde is een van de fokcentra waar het Veluwse Heideschaap wordt teruggefokt. Op deze wollige webhalte vind je informatie en nieuws over de schapen, de historie, de omgeving en activiteiten van de stichting. Als je bij de schaapskooi langs gaat kun je een lammetje adopteren. Martin Gaus deed dat met de eerstgeborene van dit jaar, maar laat je dat er toch niet van weerhouden.
http://www.schaapskudde.nl - De Keizer Karelstad Nijmegen heeft er in het oude stadscentrum een nieuwe winkelstraat bijgekregen: de Marikenstraat. Dit zeer geslaagde stukje moderne stedenbouw rekent af met de mythe dat nieuwe winkelstraten per definitie treurigmakende koopgoten moeten zijn. Op een leuke webhalte vind je veel informatie over de winkels en parkeren, openingstijden, plattegronden en wat dies meer zij.
http://www.marikenstraat.nl - De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Notarisinfo bied je als enige de mogelijkheid om tarieven van notarissen te vergelijken en "voor de goedkoopste notaris te kiezen". Waarschijnlijk wordt bedoeld dat je de minst dure kunt kiezen. Enfin, doe je voordeel met deze webhalte.
http://www.notarisinfo.nl - "Op jaarbasis groeit de bevolking van Nederland met gemiddeld 329 personen per dag. Er worden gemiddeld per dag 550 kinderen geboren. Daar staat tegenover dat er elke dag 385 mensen overlijden. Verder vestigen zich 326 immigranten per dag in Nederland, terwijl er 162 emigranten vertrekken", zo lezen we op de webpagina van het Centraal Bureau voor de Statistiek waar de Bevolkingsteller gistermiddag rond twaalf uur de zestien miljoenste (16.000.000) inwoner van ons kleine landje registreerde. Leuk thema voor een singeltje of een reclamespotje.
http://www.cbs.nl/popclocknl.asp - Voor Cyber Kids:
Wees je meester of juf een stapje voor en zoek zelf een bestemming uit voor een reisje met de klas in het Nationaal Schoolreis Magazine. Bijvoorbeeld eerst naar de dierentuin en daarna naar de speeltuin? Je zegt het maar. Of ga je liever op bezoek bij de familie van je leerkracht in de Apenheul? Dat kan ook.
http://www.schoolreis.nl