De ccd's (charge coupled device), verkocht in acht cameramodellen in de periode september 2003 en januari 2005, kunnen gebreken gaan vertonen, waardoor de camera niet meer instaat is om scherpe foto's te nemen. In sommige gevallen is het nemen van foto's zelfs helemaal niet meer mogelijk.

Een ccd is een chip geplaatst achter de lens van de digitale camera. De ccd zet licht om in elektronische signalen.

De problemen met de chip komen vooral voor in warmere landen. Het gaat om de modellen DSC-F88, DSC-M1, DSC-T1, DSC-T11, DSC-T3, DSC-T33, DSC-U40 en DSC-U50. Sony heeft aangegeven de camera's met dit probleem gratis te zullen repareren.

In oktober 2005 kondigde Sony ook al een soortgelijk ccd-probleem aan. Op dat moment markeerde Sony twintig modellen aan met een mogelijk defecte ccd.

Sony is een van de grootste leveranciers van de ccd-chips. Veel andere bedrijven, waaronder Canon, Konica, Nikon en Fuji implenteren de ccd's van Sony ook in hun modellen. Het is waarschijnlijk dat het gaat om meer dan honderd cameramodellen met een potentieel defecte ccd.

De afgelopen paar maanden riepen diverse pc-fabrikanten al massaal de batterijen van Sony in laptops terug omdat deze oververhit kunnen raken en zelfs kunnen ontvlammen. De schatting is dat de batterijproblemen Sony zo'n 440 miljoen dollar zullen kosten.