Deel 13: Flexibele hardware

De nieuwste mp3-spelers die op de Cebit worden geïntroduceerd zijn kleiner en veelzijdiger dan ooit. De meest luxe modellen beschikken zelfs over een schermpje voor het afspelen van video. En wat te denken van een conventioneel ogend horloge met mp3-geheugen? Verder in Hannover veel aandacht voor casemodding, ofwel het verfraaien van het uiterlijk van de pc met behulp van lichtgevende snuisterijen.

Bekijk hier het filmpje

Deel 12: Camcorders in veelvoud

De nieuwe 3ccd-videocamera's van Panasonic zijn op de Cebit te bewonderen. Hoge ogen gooit het hybride model van JVC dat met 3ccd's video's registreert, maar ook een 5 megapixel foto neemt. Sanjo presenteert zijn Xactie C5 mpeg4-videocamera die ook een 5 megapixel foto kan schieten. Sony laat een bijzonder vormgegeven dvd-camcorder zien. De Japanse elektronicafabrikant claimt ook de kleinste minidv-camcorder te hebben en pronkt met een 3cmos topmodel.

Bekijk hier het filmpje

Deel 11: Nokia zet in op design

Voor wie er trendy wil uitzien met zijn mobiele telefoon, heeft Nokia op de Cebit een opvallend model gepresenteerd. De 8280 is een design-telefoon zonder druktoetsen. Alle functies op de telefoon zijn met één vinger en een draaischijf te bedienen.

Bekijk hier het filmpje

Deel 10: Umts als tv-kanaal

Vodafone Duitsland heeft tijdens de Cebit tv-uitzendingen voor umts-abonnees gemaakt over gebeurtenissen op de beurs. Intussen werken telecombedrijven achter de schermen aan de opvolger van umts, hsdpa (high speed downlink packet access). Hiermee zijn tv-beelden nog beter van kwaliteit. Via de umts-uitzendingen is onder meer een verslag te zien van het bezoek dat de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder bracht aan de Cebit.

Bekijk hier het filmpje

Deel 9: Bedien de oven via internet

Over een aantal jaar leven we allemaal in huizen waarbij alles via computers met elkaar is verbonden. We kunnen de boordcomputer van de auto vanuit huis voorzien van informatie of muziek voor onderweg. En onderweg kan via de pda de internetgestuurde oven al worden bediend. Tenminste als we de inrichting van het huis van de toekomst op de Cebit moeten geloven. Webwereld zet een stap in de realiteit van morgen.

Bekijk hier het filmpje

Deel 8: Digitale tv op de mobiel

Wie zijn mobiele telefoon alleen gebruikt voor telefoongesprekken is ouderwets. Althans die indruk krijgen bezoekers van de Cebit bij het bewonderen van de nieuwste toestellen. Met steeds meer mobiele telefoons kan de gebruiker gewoon live naar televisiebeelden kijken. Ook in deze reportage weer een aantal zeer uitgebreide mobieltjes.

Bekijk hier het filmpje

Deel 7: Mobiel machtsvertoon

Op de Cebit lijken de fabrikanten van mobiele telefoons elkaar te willen aftroeven met grote hoeveelheden nieuwe toestellen en grote presentatie-stands. Ook Samsung is prominent aanwezig op de beurs. Een interview met Marketing Manager Erwin van der Valk.

Bekijk hier het filmpje

Deel 6: Meer nieuwe mobieltjes

De GSM Association, de branchevereniging voor fabrikanten van gsm-producten, kende onlangs de prijs voor de beste mobiele telefoon toe aan Samsung. De SGH-D500 is volgens de organisatie een goede combinatie van technologie in een elegant jasje. Op de technologiebeurs Cebit heeft Webwereld zelf een kritische blik op het toestel geworpen. Net als op de nieuwe Sony Ericsson W800i, beter bekend als de walkman-telefoon.

Bekijk hier het filmpje

Deel 5: Bellend navigeren met Tomtom

Het Nederlandse bedrijf Tomtom presenteert zijn navigatiesysteem dat ook als handsfree carkit werkt. Hans van Eijk, senior product manager, over het geheim achter het succes van hun nieuwste generatie navigatiesystemen voor in de auto en voor op de motor.

Bekijk hier het filmpje

Deel 4: De nieuwste mobiele telefoons

Op de Cebit zijn tientallen nieuwe mobiele telefoons aan het publiek voorgesteld. Het ene toestel heeft een draaibaar beeldscherm, het andere extra opslagruimte, een navigatiesysteem of een ontvanger voor satelliettelevisie. In een driedelige videoserie heeft Webwereld er een aantal opvallende uitgelicht. In deel 1 komen de volgende toestellen aan bod: Samsung E720 (prijs onbekend), Siemens SF 65 (519 euro), Siemens Blackberry SK 65 (489 euro), Siemens SXG75 (prijs onbekend).

Bekijk hier het filmpje

Deel 3: Draadloos Taiwan

Argtek Communication uit Taiwan presenteert op de Cebit een drietal draadloze netwerkproducten. Een netwerkbooster die je wlan-signaal versterkt, een normale draadloze telefoon voor voip-telefonie en een mediabox om de films op je pc draadloos op je tv af te spelen.

Bekijk hier het filmpje

Deel 2: Live 3D en miniprinter

Fabrikanten en ontwikkelaars tonen op de Cebit hoe de nabije toekomst eruit gaat zien. Een sportevenement kan nu al in detail live worden gevolgd via een interactief 3D-model. Fotoprinters worden steeds kleiner en mobieler en zo ook het laatste model van Samsung.

Bekijk hier het filmpje

Deel 1: Cebit: gadget-walhalla

De jaarlijkse Cebit in Hannover, die donderdag van start is gegaan, is dé plaats om nieuwe gadgets te bekijken. Op de Cebit worden niet alleen de nieuwste hippe mobieltjes getoond, maar ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van draadloos internet, netwerkbeveiliging en digitale fotografie. Op de beurs staan ruim 6200 exposanten die samen zo'n 300.000 vierkante meter beursvloer bezetten. Via videoverslagen houdt Webwereld u regelmatig op de hoogte van het laatste beursnieuws.

Bekijk hier het filmpje