Tussen alle boothbabes, dikke Duitsers en gigantische reclamezuilen van IT-leveranciers uit de hele wereld, vallen verschillende interessante zaken te ontdekken.

Zie ook: Flickr fotogallery CeBIT maandag en dinsdag

Webwereld liep een rondje over de beurs en zag de volgende opvallende verschijningen:

Foto 1: Om het toevoegen van het Chinese Huawei aan het serveraanbod van het Nederlandse Leaseweb te vieren, werd door aardige dames taart geserveerd.

Foto 2: Telekom Deutschland had een gigantische, werkende (!) Nokia Lumia op de stand staan.

Foto 3: Socibot bestaat al twee jaar, maar blijft bijzonder. De robot toont gelaatsuitdrukkingen, heeft een menselijke stem en toont in gesprekken met bezoekers empathie.

Foto 4: De iStruct is een beetje enge robothond uit het Duitse Bremen, bedoeld om te experimenteren met meest efficiënte manier waarop intelligente robots kunnen lopen.

Foto 5: Volkswagen toonde een app waarmee auto's volledig beheerd kunnen worden via een smartphone. Hiervoor had men een gigantische iPhone nagebouwd.

Foto 6: CoCoRo is een project waarbij met elkaar communicerende, zelfdenkende onderwater robots gebouwd worden. Deze kunnen maritieme metingen doen, zoekacties verrichten en grondstoffen delven.

Foto 7: Nokia had op een grote tafel een hele stad in miniatuurvorm nagebouwd, à la Madurodam.

Foto 8: Roboy is een Zwitserse pratende robot die met dezelfde motoriek als mensen kan bewegen en steeds bijleert. Hij is thuis uit te printen: alle componenten zijn afkomstig van een 3D-printer.

Foto 9: Het stikte op de beurs van de drones, de ene nog geavanceerder en indrukwekkender dan de ander.