Het bedrijf test haar technologie op dit moment uit in 32 steden, waar de zijkant van de stadsbussen zijn voorzien van opdruk, in combinatie met de flinterdunne lichtbron, meldt Zdnet. De technologie is zeer aantrekkelijk voor de busmaatschappijen, omdat de verlichte reclameborden slechts 0,4 Watt aan energie per vierkante meter verbruiken.

Wat formaat betreft is het materiaal ook zeer geschikt voor commerciële verwerking. De lichtplaten kunnen iets meer dan 3,5 meter breed worden en 76 centimeter hoog. Door de lichtplaten te bedekken met transparant drukwerk, vallen de advertenties veel meer op dan anders.

Verlichting van de toekomst

Het product van CeeLite vormt dan ook de manier van reclamemaken voor de nabije toekomst, daarvan is Mike Binder, vice president van business development binnen het bedrijf, als geen ander overtuigd: "Ik wil oppervlakken verlichten dit op dit moment nog niet verlicht zijn. Ik wil vloeren en vloerplaten doen oplichten", liet Binder weten tijdens de ThinkGreen-conferentie in San Francisco. De ondernemer is dan ook van plan om op korte termijn de daad bij het woord te voegen en bezocht onlangs meer dan 120 restaurants in Las Vegas om de mogelijkheden te bekijken.

Niet de eerste

Hoewel CeeLite het eerste bedrijf is dat een commercieel product heeft weten te maken in de vorm van ultradunne verlichting, is het zeker niet het eerste bedrijf dat op het idee is gekomen. De lichtplaten van CeeLite worden gevoed door een zogeheten Light Emitting Capacitor (condensator), oftewel LEC. LEC's slaan energie op op dezelfde wijze als standaard condensators en laten deze energie vervolgens weer los in een materiaal dat voorzien is van fosfor. Dit zorgt voor het felle licht.

In de afgelopen jaren zijn er veel bedrijven en onderzoekers geweest die hebben getracht deze techniek commercieel uit te buiten. Dit mislukte vanwege het te kleine oppervlak en de te korte levensduur. CeeLite heeft weten te ontdekken waar dit precies aan lag, loste het probleem op en ontwikkelde lichtplaten die wel commercieel aantrekkelijk zijn.

Het grootste voordeel van de lichtplaten, naast het relatief lage energieverbruik, is de duurzaamheid van het product. De lichtplaten kunnen het gewicht van mensen dragen, wel zo prettig bij vloerverlichting, maar kunnen ook extreme omstandigheden doorstaan, zoals reiniging met een hogedrukspuit.