De man werd schuldig bevonden aan onder meer diefstal, oplichting en valsheid in geschrifte. Hij pleegde pinpasfraude met behulp van gestolen bankpassen en oplichting met gehackte creditcardgegevens. Hij zat al sinds maart in voorarrest. Voor het opgeven van een valse naam bij een aanhouding wegens dronken rijden kreeg hij nog een week celstraf extra. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 30 maanden geëist.

De man had in totaal een bedrag van ruim 28 duizend euro buitgemaakt, onder meer door gebruik te maken van bankpassen en pincodes van anderen. Van zijn slachtoffers viste hij salarisstroken, bankafschriften en een pensioenstrook uit de brievenbus. Met die gegevens heeft hij bankpassen en overschrijvingsformulieren aangevraagd. Daarmee heeft hij geld van de rekeningen opgenomen.

Ook bestelde hij allerlei producten bij webwinkels met gehackte creditcardgegevens. Zo kocht hij onder meer een flatscreen-tv en homecinema-set bij Rebelio.nl en een Nokia N93 bij Telecomadvies.nl.

Volgens de rechter heeft de man 'het vertrouwen ondermijnd dat de samenleving moet kunnen stellen in identiteitsbewijzen, het postverkeer en het betalingsverkeer via internet en girofoon'.

De Nigeriaan bediende zich telkens van valse identiteiten. Dat deed hij onder meer bij zijn asielaanvraag en het aanvragen van een sofinummer en een paspoort. Ook bleek later dat hij in 2001 onder een andere naam al wegens fraude was veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur.