Het jonge bedrijf introduceerde gisteren met aCelera Linux-gebaseerde software die draait op servers die zijn gevirtualiseerd met VMware ESX en ESXi en Microsofts aankomende Hyper-V technologie. Certeon claimt dat het met aCelera de responstijd van applicaties over een WAN met 95 procent kan terugbrengen.

De software kan draaien in één of meerdere virtuele machines op standaard x86-hardware waardoor het platform zijn bronnen kan delen met de algehele IT-infrastructuur van het bedrijf. Dit maakt het eenvoudiger om indien nodig de capaciteit op te schalen en elimineert de noodzaak van speciale apparatuur aan beide uiteinden van een WAN-verbinding, aldus Gareth Taube, bij Certeon vice-president marketing.

De prijs van een aCelera Virtual Appliance is gebaseerd op het aantal gebruikers en begint bij 2495 dollar. Als eenmaal een licentie is aangeschaft, is het aantal instances dat wordt uitgerold nagenoeg onbeperkt.

Ook Expand virtueel

Het is niet voor het dat WAN-versnelling het virtuele pad kiest. Vorige maand kondigde Expand Networks met VWAN een virtuele variant aan van zijn Compass-appliance voor WAN-versnelling. VWAN biedt WAN-versnelling aan als een dienst in een virtuele machine zonder specifieke hardware te vereisen. Voor het creëren van de WAN-VM kan gebruik worden gemaakt VMware ESX en VMware Server.

Bron: Techworld