De NOS heeft tot en met het seizoen 2008/2009 de uitzendrechten voor de wedstrijden in de Champions League. Deze gelden voor radio, televisie en internet. Vanaf het jaar 2006 heeft de Europese voetbalbond UEFA als voorwaarde gesteld dat de wedstrijden ook op internet moeten worden uitgezonden.

De NOS gaat dat ook doen, bevestigt NOS-woordvoerder Mark Wassenaar. "De wedstrijden die dan live op televisie worden uitgezonden, zullen ook via internet te volgen zijn." Het online bekijken van de wedstrijden zal gratis zijn, aldus Wassenaar.

Het is voor het eerst dat de NOS live voetbalwedstrijden op internet wil uitzenden. Technisch is dat geen probleem, denkt Wassenaar. "We hebben ook al beelden van de Olympische Spelen op internet uitgezonden." De wedstrijden zullen te bekijken zijn via de site van de NOS (nos.nl) of Studio Sport (nosstudiosport.nl). Gedurende het komende seizoen moeten Champions League-fans het nog doen met de televisie.

De NOS is niet de enige partij in Nederland die voetbalwedstrijden op internet gaat uitzenden. Versatel verwierf eind vorig jaar de live uitzendrechten voor alle wedstrijden uit de eredivisie. Het Deze uitzendingen het komende seizoen al van start.