Meer dan vijftig organisaties, overheidsinstellingen en politieke partijen zijn aangesloten op het Stadnet. Daartoe behoren de gemeenten Groningen en Leeuwarden, de provincie Groningen, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en Vluchtelingenwerk, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Op www.stadnet.nl/groningen is binnenkort een lijst met de deelnemende instanties te vinden. "Doel van het Stadnet is om burgers één ingang te bieden naar allerlei verschillende organisaties met een maatschappelijke functie", aldus Chatfone, het bedrijf dat het chatnetwerk heeft ontwikkeld. Klanten kunnen op de Stadnet-website direct een chat starten.

De bedoeling is dat de medewerkers die namens de organisaties gaan chatten, in staat zijn om mensen naar de juiste instelling door te schakelen, mochten ze 'verkeerd verbonden' zijn. Zo kunnen mensen in één internetsessie zaken afhandelen waarvoor ze met verschillende instanties contact op moeten nemen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een bouwvergunning.

Het Stadnet Groningen wordt op vrijdag 16 juni officiëel geopend door Jacques Wallage, burgemeester van Groningen. Dan is ook het 'online telefoonboek' zoals Chatfone het noemt, te vinden op de Stadnet-website. Volgens Chatfone is het introduceren van Stadnet een 'cruciale stap' in het bereiken van het doel van het kabinet om in 2007 minimaal 65 procent van de publieke communicatie via internet af te handelen.