De site van oprichter Denre Bruins zegt de eerste gratis chatsite te zijn met een geverifieerd lidmaatschap. "We wilden vooral een veilige chatomgeving waar geen ruimte is voor pedofielen die kinderen proberen te benaderen."

Gebruikers die ook één-op-één chatgesprekken willen kunnen voeren, dienen hun identiteit te verifiëren. Dit doen ze door een formulier online in te vullen, waarna ze worden gebeld door een medewerker van de site.

De medewerker controleert de persoonsgegevens en stuurt vervolgens een brief met een 8-cijferige code. Pas als deze is ingevoerd door de gebruiker, kan hij alle chatmogelijkheden benutten.

Bruins geeft toe dat hiermee een hoge drempel wordt opgeworpen. "Maar ja, veiligheid vinden wij belangrijker dan aantallen bezoekers of commercie. Chatten over seks doen ze maar ergens anders." Inmiddels hebben 150 gebruikers zo'n verificatieproces aangevraagd. Ongeveer de helft van hen heeft het proces al voltooid.

Het voeren van de telefoongesprekken en het versturen van de brieven gebeurt allemaal door vrijwilligers. "We hebben een aantal mensen die dit als hobby doen. Zij hebben een grondige selectie doorstaan", aldus Bruins. De site betaalt de kosten uit advertenties.